Mrkev a Modráci

Publikováno: 05. 4. 2023, Autor: Marcela Lazurková

Mrkev byla všude a ve všem :-).


4. dubna je Mezinárodní den mrkve.  Důkladně jsme se na tento den připravili. Povídali jsme si o mrkvi, na co všechno je dobrá. Den před oslavou jsme upekli mrkvovou bábovku. Vytvořili mrkvový komiks. V úterý byla velká oslava. Mrkev jsme ochutnali syrovou v pomazánce, vařenou a pečenou v bábovce. Po oslavě zbyly jen prázdné talíře. Mrkvička byla opravdu dobrá.

Recept na bábovku: V misce vyšlehej 3 vajíčka s 1 hrníčkem cukru krupice. Potom přidej 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, špetku sole, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 2 jemně nastrouhané mrkve.Vše důkladně zamíchej. Těsto nalij do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Báboka se peče asi 40 minut.