Jak si děti z 1.A uvařily polévku

Publikováno: 14. 10. 2017, Autor: Kateřina Žežulková

Že je zelenina zdravá a že polévky z ní jsou moc dobré, to se děti z 1.A mohly samy přesvědčit. Ve školní jídelně ochutnaly dýňovou a hrachovou a tento týden je čeká i kapustová a kedlubnová. Samy se rozhodly připravit si polévku z kořenové zeleniny a brambor.


Ale mohou vařit ve třídě? Představte si, že to jde. Pomohla přenosná školní trouba s vařičem, obrovský hrnec vypůjčený ze školní kuchyně, veliká vařečka a spousta dalšího nádobí. Hlavní ale bylo pracovní nasazení všech dětí. Loupaly, škrábaly a krájely jako zkušení kuchaři. Už v 9 hodin to začalo ve třídě krásně vonět. Než se polévka uvařila, děti se podívaly, jak se vařila sekyrková polévka v pohádce Honza málem králem, a zopakovaly si recept a postup na uvaření své polévky. Polévka měla velký úspěch a většina dětí si vystála frontu na přídavek.